Back

pngegg (5).png

Openingstijden vrij mountainbiken

_MG_7839.jpg

Woensdag | 11:30 - 16:30

Donderdag | 11:30 - 16:30

Vrijdag | 11:30 - 16:30

Zaterdag | 09:30 - 16:30
Zondag | 09:30 - 16:30

 

Maandag, dinsdag en donderdag overdag zijn op aanvraag ook beschikbaar voor scholen, bedrijven of grote groepen. 

Let op! Aangepaste openingstijden i.v.m. avondlockdown - m.i.v. 28-11-2021

Op de kaart

Contact

E. Heimansweg 8

      1331AP ALMERE

0621565739

(Momenteel zijn wij vanwege de lockdown telefonisch niet zo goed bereikbaar. Stuur ons een mail of appje!)

info@indoormountainbike.nl

toppng.com-whatsapp-png-747x477.png

Routebeschrijving

TOP ASKED QUESTIONS

There are prices! Do I really have to pay?


No! All of our content is free unles you are a subscriber and pay to recieve our content early.
How frequently do you update?


We update as frequently as we can but we do have real lives so it varies.
Why do some clothing items have a pregnancy belly?


These outfits are specifically created for pregnant sims, the bump goes a little bigger than normal when the pregnancy is at full term,
Is your content Sims 3 or Sims 4?


Our content is strictly Sims 3 and we have no plans to make content for the Sims 4 but we allow coversions to Sims 4 if you ask us first.

DOWNLOADING ISSUES

How do I download your content?


Scroll to the bottom of the product page and you should find a SimfileShare link and then you simply click "Download".

Veelgestelde vragen

Is een helm verplicht?


Een helm is te allen tijde verplicht bij het gebruik van de baan. Je kunt deze zelf meebrengen of bij ons huren.
Wat voor kleding moet ik dragen?


Wij adviseren comfortabele en sportieve kleding wat vies en nat mag worden. Zorg ervoor dat de kleding goed past en niet om je heen wappert, dat minimaliseert de kans dat je ergens achter blijft hangen en de rest van de dag met een grote scheur in je kleding rondloopt. In het voor/najaar en de winter kunnen er behoorlijke temperatuurverschillen zijn, en zeker in de kas. Als het zonnetje op de kas schijnt kan het in de winter al een stuk aangenamer zijn dan buiten, zeker omdat je ook niet met eventuele wind van buiten te maken hebt. Hanteer daarom onderstaande richtlijnen: Koude dag (-5-10° + bewolking) Lange broek en een shirt met lange mouw, eventueel een extra thermolaag en dunne handschoenen kunnen prettig zijn. Heel hard vriest het in de kas nooit maar de temperatuur kan toch onder nul dalen. Koude dag (0-10° + zonnetje) Lange broek en een shirt met lange mouw, breng eventueel een extra shirt met korte mouwen mee, mocht het toch opwarmen. Warme dag (10-20° + bewolking) Korte broek en een shirt met lange mouw, breng eventueel een extra shirt met korte mouwen mee, mocht het toch opwarmen. Warme dag (15-25° + zonnetje) Korte broek en een shirt met korte mouw, breng eventueel een extra shirt met lange mouwen mee, mocht het toch afkoelen of voor als je even stilzit.
Moet ik reserveren om vrij te mountainbiken?


Momenteel, ja! Vanwege de huidige omstandigheden en maatregelen rondom COVID-19 hanteren wij een maximaal aantal bezoekers. Reserveren doe je via de button onderin het scherm, je kunt in dit menu ook arrangementen of huurfietsen/helmen reserveren.
Hoe werkt het deelnemersformulier?


Mountainbiken is geen sport zonder risico's, om die reden hebben wij een aantal regels en voorwaarden opgesteld om te zorgen dat alle bezoekers van Indoor Mountainbike zich bewust zijn van de regels en de risico's en iedereen op een veilige manier kan deelnemen. Iedereen die toegang tot de route wil, dient vooraf eerst het deelnemersformulier gelezen en ingevuld te hebben. Je kunt deze online invullen, dat doe je gemakkelijk hier.
Hoe werkt het deelnemersformulier voor minderjarigen en kinderfeestjes?


Neem je kinderen van jezelf of van iemand anders mee? In dit geval dien jij, de bevoegde volwassene, het formulier met jouw gegevens in te vullen. Op de tweede pagina van het deelnemersformulier kun je de kinderen die je meebrengt opgeven, vul hierbij de achternaam en de geboortedatum van het kind in. Neem je niet je eigen kind mee? Overleg eerst goed met de ouders/verzorgers.
Kunnen toeschouwers ook komen kijken?


Zeker! Toeschouwers kunnen plaatsnemen in onze horeca gelegenheid waarbij ze vrij zicht op de baan hebben en tegelijkertijd kunnen genieten van een heerlijke kop koffie en een stuk taart!
Mag ik als begeleider mee de route op?


Met een geldig toegangsbewijs en op de fiets kunt u mee als begeleider voor bijvoorbeeld uw kind of gezelschap, het is niet toegestaan om op eigen gelegenheid training en les te geven op de route. De route mag nooit te voet betreden worden. Kinderen tot 12 jaar dienen begeleid te worden door ten minste één volwassene.
Zijn honden welkom?


Wij zijn gek op honden en natuurlijk zijn zij welkom (m.u.v. de mountainbikeroute) mits met begeleider en aangelijnd. Een vers bakje water staat gereed!
Hebben jullie genoeg materiaal beschikbaar?


Om zeker te zijn van een mountainbike en/of helm reserveer dan vooraf de spullen die je nodig hebt! Geef in de reservering (laatste stap) aan wat je graag zou willen huren.
Mag ik ook met elektrische fiets bij Indoor Mountainbike de route betreden?


Mountainbikes met elektrische ondersteuning mogen ook op de route, mits deze begrensd zijn volgens de EU-normen van 25 km/u.
Welke Corona-maatregelen hebben jullie getroffen?


Bij Indoor Mountainbike hebben wij passende maatregelen getroffen om de risico's van verspreiding van het coronavirus te beperken. Voor een bezoek aan Indoor Mountainbike, dien je rekening te houden met de volgende zaken;

 • Wij controleren op de CoronaPas (QR code) voor bezoekers vanaf 18 jaar (voor toegang tot het mountainbiken);
 • Wij controleren op de CoronaPas (QR code) voor bezoekers vanaf 13 jaar (voor toegang tot de horeca);
 • Het dragen van een mondkapje in facilitaire ruimten is verplicht. Een mondkapje dragen is niet verplicht tijdens het mountainbiken;
 • Het houden van 1,5 meter afstand tot andere bezoekers is verplicht;
Ook bij de horeca is voldoende ruimte om uit elkaar te zitten en worden je bestellingen altijd met zeer zorgvuldige hygiëne bereid. Indien gewenst is het mogelijk om de bestelling zelf bij de bar op te halen in plaats van bediend te worden. Oppervlakten zoals deurklinken, handvatten, toiletsanitair e.d. worden iedere dag meerdere keren ontsmet. Bovendien vragen wij eenieder die griepklachten heeft een bezoek aan Indoor Mountainbike uit te stellen, wij behouden ons altijd het recht voor om iemand toegang tot Indoor Mountainbike te ontzeggen wanneer hierover redelijke twijfel bestaat.
Kan ik bij jullie pinnen?


Zeker weten, daar geven wij zelf de voorkeur aan.
Waar kan ik parkeren?


Dat kan heel gemakkelijk (en kosteloos) bij ons voor de deur!
Hebben jullie fietsen te huur?


Voor zowel volwassenen als kinderen hebben we hele fijne mountainbikes (hardtails) van CUBE! De kleinste maat die we hebben is een kinderfiets 20" (lengte v.a. 1,15), de grootste maat is een volwassen model 23" (>1,95). Je kunt tijdens het reserveren de juiste maat kiezen op basis van je lichaamslengte. VB: ben je 1,70m lang, dan kies je een maat M volwassenen.
Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen bij Indoor Mountainbike fietsen?


Vanaf ongeveer 7 jaar is het gemiddeld genomen leuk en uitdagend voor de kinderen. Als je nu denkt: 'Maar mijn kind is 4 jaar en kan al hartstikke lekker fietsen!' Dan gelden onderstaande punten om zelf een goede afweging te kunnen maken of je zoon of dochter vaardig genoeg is! Het is namelijk vooral belangrijk dat het kind;

 • 1 jaar zonder zijwieltjes kan fietsen en vaardig genoeg is om het trappen en sturen tegelijkertijd uit te voeren
 • Kan remmen in situaties waarbij dat nodig is, bijvoorbeeld voor een scherpe bocht of een noodstop
 • Een klein beetje ervaring in het bos heeft, d.w.z.; niet enkel thuis op de stoep of de vlakke weg heeft gefietst
 • Niet angstig is aangelegd voor steentjes, afstapjes en bochtenwerk
 • Op een (eigen) passende fiets fietst met trappers en remmen, onze kleinste kinder-huurfiets begint bij 20", dat past ongeveer voor kinderen vanaf 110cm
 • Geen gevaar vormt voor andere fietsers (bijvoorbeeld door onverwachts stilstaan en afstappen)
 • Begeleid wordt door minimaal 1 ouder op de fiets (te voet begeleiden is niet toegestaan)
Uiteraard houden medewerkers ook altijd een oogje in het zeil en hoeven kinderen het écht niet al perfect te kunnen (er is juist alle gelegenheid om te oefenen!) maar een stevige basis is wel fijn om angst en mogelijke ongelukken te voorkomen.
Mag ik ook mijn eigen mountainbike meebrengen?


Jahoor, dat is natuurlijk mogelijk. Het is wel belangrijk dat de fiets is bedoeld voor offroad rijden en voorzien is van tenminste één werkende rem.

byb-elements-wood-envelope-graphic-build
Ook updates ontvangen?
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!
Indoor Mountainbike
E. Heimansweg 8
1331 AP Almere
info@indoormountainbike.nl
 • Facebook
 • YouTube
 • Instagram
Powered by:
CUBE_Logo_Portrait_White.png
TB Logo Amerybrush wit.png
velosolutions-1-1030x175.png
shimano-logo-png-transparent-white.png